V Hradci Králové se představila sedmička technologických startupů

Czech ICT Alliance ve spolupráci s TECHNOLOGICKÝM CENTREM Hradec Králové uspořádaly první regionální prezentaci začínajících inovativních projektů pod názvem Investor Pitch.

Technologické centrum Hradec KrálovéPrvní Královéhradecké coworkingové centrum Coolworking zažilo v úterý 8. října nájezd inovativních technologických projektů. Proběhlo zde totiž první z regionálních setkání zástupců startupů s investory, mentory a poradci.

Kromě Czech ICT AllianceTECHNOLOGICKÉHO CENTRA Hradec Králové na organizaci spolupracovaly také GoUP! Startup hub Pardubice, Inovacentrum ČVUT v Praze, Technologické inovační centrum Zlín, Technologické centrum PísekVědeckotechnický park Univerzity Palackého v OlomouciVysoká škola báňská - Technická univerzita Ostrava.

“Cílem akce je poskytnout zástupcům jednotlivých projektů zpětnou vazbu. Sdělit jim, zda jejich záměr dává smysl. Doporučit, jak by měly se svým nápadem dále nakládat. A navíc tyto akce samozřejmě využíváme i k výběru nápadů, které bychom mohli dále podporovat,” popsal záměr pořadatelů Michal Zálešák, výkonný ředitel Czech ICT Alliance. “Projekty, které na této akci porota vybere, získají možnost, aby se představily na některém z připravovaných zahraničních setkání s investory,” dodal.

V porotě královéhradeckého kola Investor Pitch zasedli:

• Ivan Pilný (podnikatel a investor, zakladatel české pobočky společnosti Microsoft, bývalý předseda představenstva Českého Telecomu a prezident Tuesday Business Network)
  • Tomáš Havrda (komunitní podnikatelský akcelerátor ICA)
  • Jiří Janků (jednatel společnosti eBrána a iniciátor nedávno otevřeného pardubického společného pracovního prostoru GoUP!)
  • Michal Zálešák (Czech ICT Alliance)

Prvním oceněním pro vybrané projekty je možnost, aby se jeden člen týmu bezplatně zúčastnil Pioneers Festivalu (http://pioneers.io/festival) ve Vídni. Tuto odměnu získaly projekty Fast Bar InventoryppcHITWrr. Vzhledem k pozitivnímu hodnocení prezentovaných záměrů však předpokládáme, že příležitostí k získávání zkušeností při komunikaci s poradci a investory bude jistě více.

“Velice mě potěšila kvalita většiny prezentovaných projektů,” popsal první dojmy po skončení akce Michal Zálešák, a dodal: “Věřím, že další regionální pitch tento trend potvrdí a ještě dále zvýší zájem startupů o získání zpětné vazby od zkušených odborníků.”

Prezentované projekty

Fast Bar Inventory [www.barova-inventura.cz]
Inventura alkoholu vážením lahví. Ucelené řešení je zkušebně nasazeno pouze ve dvou barech v Hradci Králové.

FunPoint.cz [www.funpoint.cz]
Vyhledávač zábavy.

ppcHIT [www.ppchit.cz]
Nástroj pro automatické generování tzv. produktových kampaní v reklamních systémech AdWords a Sklik.

Practiceme.com [www.practiceme.com]
Webová aplikace na procvičování slovíček.

Restjobs.cz [www.restjobs.cz]
Pracovní portál zaměřený na stravovací provozy (restaurace, jídelny).

Smartmockups.com [www.smartmockups.com]
Automatické vkládání náhledů vlastních grafických výstupů zákazníků do fotografií používaných mobilních zařízení.

The Wrr [www.pandemic.cz]
Maskot, který si zakladatelé pro svou službu vymysleli, se stal jejich nejúspěšnějším produktem. Nyní hledají způsob, jak tento svůj nečekaný trumf zpeněžit.

Coworkingové centrum GoUP! PardubiceInovacentrum ČVUT PrahaTechnologické inovační centrum s.r.o. ZlínTechnologické centrum PísekVědeckotechnický park Univerzity Palackého v OlomouciVysoká škola báňská - Technická univerzita Ostrava