ČR vysílá 3. nejpočetnější delegaci na olympijský ICT Summit v Londýně

Global Business Summit on ICT, který se uskuteční v Londýně dne 3. srpna 2012, je jedinečnou příležitostí pro setkání se zástupci předních britských ICT firem a možností navázat spolupráci. Výjimečnost potvrzuje také fakt, že z celého světa se účastní pouze pečlivě vybrané mezinárodní ICT společnosti. Za britskou vládu se ICT Summitu zúčastní ministr kultury Ed Vaizey a ministr pro obchod, inovace a dovednosti Vince Cable. K nejvýznamnějším účastníkům z firemního světa pak mj. Mark Thompson (generální ředitel BBC), Ian Livingston (ředitel British Telecom) či Joanna Shields (ředitelka Facebook EMEA).

Na pozvání UK Trade & Investment se summitu za Czech ICT Alliance zúčastní její výkonný ředitel Michal Zálešák a spolu s ním také zástupci tuzemských společností Acision Czech Republic, ATX, BSC Praha a Pontech. Česká delegace je se 6 účastníky (spolu s Ruskou) třetí nejpočetnější (nejvíc delegátů - deset - má IT z Číny). Mimo těchto zemí pořadatelé pozvali také zástupce firem z Austrálie, Azerbajdžánu, Brazílie, Kanady, Francie, Indie, Izraele, Japonska, Jordánska, Malajsie, Singapuru, Taiwanu, Spojených Arabských Emiratů a USA.

Zástupci českých ICT firem se zapojí do panelových diskusí zaměřených na klíčová témata v oblasti informačních a komunikačních technologií jako je cloud computing, poskytování softwaru jako služby, chytrá infrastruktura, digitální ekonomika a další. Klíčovou roli samozřejmě bude hrát iniciativa přímo související s olympiádou - ICT enabling the Games: Delivering London 2012. Kromě diskusí a seminářů budou součástí ICT Summitu také individuální schůzky a diskuze o možnostech mezinárodní spolupráce s v oblasti ICT.

“Jsem přesvědčen, že ICT Summit nabízí ideální příležitost pro setkání a navázání prvotního kontaktu se zástupci předních britských firem a organizací,” komentoval pozvánku pro české ICT firmy Michal Zálešák. “Věřím, že zástupci českých ICT firem nabídnutou příležitost využijí naplno a vytvoří základ pro rozvoj spolupráce mezi britskými a českými firmami a organizacemi.”